Vedlikehold av mikrosement

Vedlikehold av mikrosement er noe å ta hensyn til når du bestemmer deg for å utføre et arbeid eller reform med denne typen dekorative belegg. Selv om det er riktig at dette er et materiale som ikke krever den rengjøringen eller pleien som andre typer byggematerialer krever. Fra CEMENTEC har vi foreslått å kommentere hver og en av aspektene du må ta hensyn til, så vel som våre anbefalinger, når det kommer til å vite hvordan man utfører fantastisk vedlikehold av mikrosement fra installasjonen til årenes løp. .

La oss huske at, eller la oss sette det i sammenheng for de som fortsatt ikke vet det, mikrosement må ha lignende pleie som et parkettgulv av naturlig tre. Det daglige vedlikeholdet må utføres med vann og nøytral såpe på samme måte som med en ikke-slipende mopp eller svamp. Velg aldri å skrubbe med produkter som genererer slitasje som: metallbørster eller skuremidler og verken klor eller ammoniakk skal brukes.

Og selv om dette dekorative belegget er et materiale som ikke mister effektivitet når det påføres overflater og skiller seg ut for sin hardhet og motstand, må det unngås å møte slitasje, støt eller kollisjoner for å garantere effektiviteten. Ikke dra tunge gjenstander, ikke søl væske på den, eller ikke tråkk på den mens du drar steiner eller grus, er noen av tipsene for å sikre vedlikehold av mikrosement.

Hvordan rengjøre og vedlikeholde mikrosement

Går vi litt nærmere inn på saken, har mikrosement i seg selv en rekke kvaliteter i motsetning til andre materialer, som letter eller gjør oppgaver knyttet til vedlikehold av mikrosement mye enklere. Dens ugjennomtrengelighet, motstanden den har mot flekker eller kjemiske stoffer og levetiden den kan ha, er så viktige aspekter at de fortjener å bli kommentert separat.

Vanntette og anti-flekkegenskaper

Overflatene som mikrosement påføres på vil få kapasitet til å være ugjennomtrengelig når det tilsvarende tettelaget er påført. Dette laget består av en lakk som gir overflatebeskyttelse til mikrosementen, og forhindrer at overflaten blir våt eller endrer farge. Selvfølgelig kan langvarig eksponering for væsker føre til at fuktigheten filtreres over tid.

Hos CEMENTEC tilbyr vi to aspekter. En som forsterker sementaspektet, som FINISH FORTE-produktet, og en annen, karakterisert ved fravær av fuger som gir et mer «lakkert» utseende, slik tilfellet er med FINISH FORTE PLUS.

Kort sagt, denne ugjennomtrengeligheten lar deg enkelt fjerne smuss fra flekker som vann, vin, brus, olje, etc.

Kjemisk motstand

Motstand er ordet for å definere dette produktet. Alt det ovennevnte vil ikke forårsake problemer hvis riktig rengjøring utføres og i rett tid, med vann og nøytral såpe. Faktisk har vi hos CEMENTEC designet LIMP-produktet, et spesifikt produkt for rengjøring av dekorative mikrosementbelegg.

Noen slipende produkter kan imidlertid forårsake hodepine og etterlate flekker. Rent blekemiddel, aceton, salfumán eller ammoniakk må rengjøres raskt, da de kan ødelegge den beskyttende effekten til sealeren.

Noe som også skjer med hverdagsprodukter som eddik, eller sitronsaft. Syren må tas i betraktning.

Brukstid for bruksklar mikrosement

Likeledes er det viktig å vite at etter noen år (uavhengig av bruk av pleie), vil mikrosementforseglingslaget som gjør det dekorative belegget vanntett ende opp med å bli utslitt. Av denne grunn har vi hos CEMENTEC designet produktet MANTEN. En naturlig vandig voks som favoriserer vedlikehold av mikrosement og som unngår (i den grad) behovet for å pusse på nytt og påføre et nytt forseglingslag eller fullstendig fornye materialet.

Hvordan opptre etter installasjonen av dette dekorative belegget fra CEMENTEC

Lær om rådene våre egne applikatorer refererer til og som vi har kommet for å gi videre til deg.

Handlingsform i løpet av de første 72 timene

Du må vente 48 timer fra påføring av forsegler for å kunne kjøre forsiktig på fortauet. Vi kan til og med si at det ikke blir før etter 7 dager, når fortauet blir fast og du kan gå normalt.

Det er best å beskytte gulvet med papir eller papp, for å unngå mulige forhold på grunn av fuktighet eller utseende av riper. Temperaturen bør kontrolleres til å være over 15°C når som helst på dagen.

Handlingsform etter de første 7 dagene

En annen interessant ting å vite er at i løpet av de første 7 dagene bør du ventilere rommene og ikke rengjøre eller fukte mikrosementen. Når dagene har gått, bør den rengjøres forsiktig med kun vann. Det vil være etter en måned, når du kan begynne å bruke CEMENTECs LIMP-produkt (sammensatt av vann og nøytral såpe), støtte tunge gjenstander og til og med dra dem.

Handlingsform etter første måned

På den datoen vil mikrosementen nå sin maksimale hardhet og motstand når den kritiske tiden for materialet å sette seg har gått. Utviser alle slags forsiktighet og følger våre anbefalinger om vedlikehold av mikrosement.